Graviditetsdagbog - uge 9-10

Opdatering: Oscar 23 måneder, Ellie 9 måneder og lillebror 19+3

Det er efterhånden lang tid siden, at I har fået en opdatering herfra, og derfor tænkte jeg at det (endelig) var på sin plads. Meget er der sket i vores lille familie, og det skal jeg nok komme ind på i et par kommende blogindlæg, men indtil videre vil skrive lidt om ungerne, og hvor de er i deres udvikling. Jeg vil selvfølgelig også fortælle lidt om graviditeten med lillebror, og hvordan den forløber indtil videre.

Oscar fylder 2 år her slut på måneden, og det er ret surrealistisk, at det snart er 2 år siden at vi så ham for første gang. Han er en bestemt og meget eventyrlysten lille dreng. Han har virkelig krudt bagi, og der er ikke grænser for hvilke døre, låse og udfordringer han gennemskuer. Oscar ser altså sjældent problemer – kun udfordringer han gerne vil løse. Man skal virkelig have øjne i nakken, for han er lynhurtig! Han har virkelig fået meget personlighed, og det bliver mere og mere tydeligt, at han har arvet en hel del fra sin mor – haha! Han bliver fortsat mere og mere selvstændig, forstår noget nær alt hvad man siger til ham, og hans sprog udvikler sig.

Ellie virker virkelig til at have voldsomt travlt med sin udvikling. Hun blev 9 måneder for lidt over en uge siden, og indtil videre mestrer hun at kravle, sætte sig op, rejse sig op og rulle både den ene og den anden vej. Hun har også været enormt hurtig til at spise selv, og smager glædeligt på noget nær alt vi tilbyder hende. Hun er virkelig et madøre. Selvom man ikke bør sammenligne sine børn (alt for meget), så er det pudsigt at se, hvor meget hurtigere hun generelt har været i forhold til Oscar – til trods for at Oscar fx gik da han var 11 måneder, og dermed også var hurtig til at gå. Fordelen ved at hun motorisk har fart på er, at hende og Oscar allerede har glæde af hinanden. Selvom Ellie har været sød og sjov at kigge på, så har hun ikke været voldsomt interessant i lang tid ad gangen, men det er hun til gengæld nu.

Indtil videre har der ikke været jalousi indblandet, og de hygger sig i hinandens selskab. De kan sagtens ligge i putte sammen, og jeg kan sagtens sidde med begge unger på samme tid, uden de begynder at bekæmpe hinanden.  Ja – det ændrer sig muligvis, det har jeg efterhånden hørt mange gange (hold nu k…), men indtil videre nyder jeg deres samspil, og det faktum at de skraldgriner og hygger sig sammen. Den der mentalitet med, at det på et tidspunkt nok skal blive skide svært og hårdt, orker jeg simpelthen ikke. Jeg gider ikke male fanden på væggen, og frygte jalousi, skrigeri og uvenskaber. Vi må tage det som det kommer.

Graviditeten med lillebror går ligeledes godt. Jeg er i skrivende stund 19+3. Jeg mærkede liv omkring 17+4 med sikkerhed, og jeg mærker ham gradvist mere og mere. Jeg mærker mest om aftenen, og det er nok fordi jeg slapper mest af ved aftentid. Min mave er stadig meget lille i forhold til de to andre graviditeter, og min vægtøgning er ligeledes meget mindre. Det hænger absolut sammen med, at jeg har kastet mere op, og min appetit har været helt anderledes denne her gang. Jeg havde langt flere ædeflip, da jeg ventede både Oscar og Ellie. Jeg skal til misdannelsesscanning lige om lidt, og jeg ville lyve hvis jeg påstod, at jeg ikke var nervøs denne her gang også. Jeg glæder mig selvfølgelig til at se ham igen – og jeg er spændt på om han stadig er en lillebror, haha! Udover et par opkastninger i ny og næ, så mærker jeg absolut ingenting til graviditeten på nuværende tidspunkt. Mit bækken og mine hofter har det indtil videre ganske fint, og jeg er stadig fuld mobil. Vi går stadig mange lange ture, og jeg kan nemt bære og lege med børnene. Jeg havde virkelig frygtet, at bækkensmerterne ville ramme mig for fuld smæk ret tidligt, så jeg er lykkelig for stadig at have det så godt. Igen, så ved jeg godt at det måske kommer før eller siden, men indtil videre fokuserer jeg på det positive: min krop har det godt trods tre graviditeter tæt på hinanden! Jeg er trods alt halvvejs lige om lidt.

Vi har allerede en del navneforslag i ærmet, men vi har stadig ikke navnet på plads. Vi vil helst have at det starter med en vokal, ligesom Oscar og Ellie, men det er faktisk svært at finde et drengenavn der starter med en vokal, som vi BEGGE TO kan lide. Vi modtager (igen) meget gerne forslag til navn(e)!

Jeg vil snarest muligt komme med en lille opdatering, om hvad der ellers er sket i vores liv. Jeg håber I nyder jeres sommer – om I så holder ferie, går hjemme på barsel eller knokler på arbejdet.

Tak fordi I gad læse med og fortsat god onsdag.

   

6 kommentarer

 • Helle

  Mit navneforslag er Anton 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Alfred ville passe så godt til Oscar og Ellie ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg stemmer altså også for Anton! Eller Isak! 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Albert eller aksel kunne godt passe til de andre, synes jeg 😊 ellers kunne det være en “Ingolf”. Ved dog ikke helt, hvad jeg synes om det selv 😀 Oliver kunne også være fint, hvis O må “genbruges”.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melanie

  Emil 😍 Anton er også sødt 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Suzan

  Adrian, Alexander, Arthur, Albert, Alfred, Anton, Asger, Emil, Elliot, Edward, Esben 😊Synes jeg alle er søde navne 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Graviditetsdagbog - uge 9-10