Misdannelsesscanning 19+5

Graviditetsdagbog – uge 11-13

Dagbog fra de tidlige graviditetsuger

11650775_10152795749896626_1462793292_n

10+1: jeg skulle have været til første graviditetsundersøgelse i dag, men det blev desværre aflyst. Jeg har heldigvis fået en tid til om en uge. Jeg håber, at jeg kan få en tid til nakkefoldsscanning, selvom henvisningen bliver sendt så sent. Mon ikke lige de kan klemme mig ind? Dog blev der sendt en henvisning til AK-centret i Næstved, så de kan vurdere hvornår jeg skal i blodfortyndende behandling, grundet min Faktor V Leiden mutation.

10+4: min kvalme er noget nær helt forsvundet, og jeg føler mig fuldstændig normal igen.Det er fantastisk. Jeg døjer dog stadig med spontane opkastninger.

I dag blev jeg ringet op af AK-Centret i Næstved. Jeg har fået en akuttid i næste uge, så jeg kan påbegynde min blodfortyndende behandling. Jeg fik derfor taget blodprøver i dag, så de kan være klar til næste uge. Jeg havde lykkeligt glemt hvad blodfortyndende egentlig indebærer: et dagligt stik i maven og blodprøvekontroller hver måned. Pyt – jeg er rutineret! Jeg blev dog dårlig da jeg fik taget blodprøver i dag. Laboranten fik rykket lidt for meget til nålen, hvergang hun skulle skifte blodprøveglas, og det var lige for meget af det gode. Især fordi der blev skiftet glas omkring 10 gange. Jeg er ellers også ret rutineret, når det kommer til blodprøvetagning, men det er en ret grim følelse, når nålen rykker sig rundt inde i blodåren. Det var ikke værre end, at jeg lige skulle bruge et glas vand, og så kunne jeg forlade stolen.

11+1: i dag var jeg til lægen og fik lavet vandrejournal. Sygeplejersken måtte stikke mig to gange, garanteret fordi blodåren i højre arm var totalt smadret efter sidste omgang på sygehuset. Sygeplejersken hos min læge er mindst lige så dygtig som hun er sød, så jeg tvivler i hvert fald på, at det var manglende evner fra hendes side af. Heldigvis lykkedes det hende at finde en brugbar blodåre i venstre arm, selvom højre klart er mest tilgængelig, når det kommer til tapning af blod.

Mit energiniveau er i dag helt i top, og jeg har ingen kvalme. Selvom det er tredje graviditet i streg, så er det stadig hyggeligt at få lavet vandrejournal, især fordi både min læge og sygeplejerske er behagelige mennesker. Derudover er det også bare spændende og fantastisk at vente barn nummer tre!

11+2: de sidste mange dage har jeg lavet havearbejde, og i dag fik jeg så trænet for første gang i lang tid. Det var fantastisk at få pulsen op og bruge sin krop – helt uden at kaste op! Bevares, i morges lå jeg med hovedet halvt nede i toilettet, men det gik heldigvis hurtigt over. Der er ingen tegn på hverken smerter eller blødning, så jeg har efterhånden en tro på, at det nok skal gå godt.

11+4: i dag har jeg været på AK-centret, og jeg fik i den forbindelse første sending blodfortyndende medicin. Jeg har samme læge som kontaktperson, som ved første graviditet. Hun er så smadder sød og rar. Sådan virkelig empatisk og behagelig. Udover at være rar, så er hun også skide dygtig, så jeg er helt tryg ved at hun har styr på mit forløb.

11+6: jeg har ellers haft mange gode dage, men i går afsluttede jeg dagen med hovedet i toilettet, øv! Men, det er da bedre end at have kvalme konstant, tænker jeg. Til gengæld forløber graviditeten ellers fint, selvom jeg dog savner en indkaldelse til nakkefoldsscanning.

12+3: jeg har stadig ikke fået en indkaldelse til nakkefoldsscanning. Jeg ringede derfor for to dage siden, bare for at sikre mig intet var gået galt med henvisningen, og fik af vide, at indkaldelsen ville være i min e-boks samme dag eller dagen efter. Dvs. i går eller forgårs – men snydt, ingen indkaldelse til mig! Scanningen foretages imellem uge 11+4 og 13+6. De har altså til og med fredag i næste uge til at scanne mig. Selvom jeg forsøger at tage den med ro, og have bare lidt tillid til systemet, så vil jeg virkelig gerne snart have datoen, så jeg kan planlægge bare lidt. Det tager trods alt 40 minutter at køre til sygehuset, og jeg har også lidt yngel jeg skal have afsat, da børn ikke må komme med til scanning (naturligvis).

Senere samme aften: Jeg har endelig fået min indkaldelse (juuuhuu!), og skal til nakkefoldsscanning når jeg er 13+3. Jeg er glad for endelig at have fået indkaldelsen, så jeg nu endelig kan få planlagt pasning af børn samt kørsel til sygehuset. Nu vil jeg glæde mig til at se hvordan min vingummebamse har det.

Tak fordi I gad læse med.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Misdannelsesscanning 19+5