Årsagen til kvalmen, opkastningerne, madleden og dertilhørende manglende aktivitet

Jeg er gravid! Jeres spørgsmål og mine svar – del 1

Svar på jeres spørgsmål omhandlende min graviditet

11650775_10152795749896626_1462793292_n

For et par dage siden annoncerede jeg her, at jeg er gravid igen, og jeg har allerede fået et par spørgsmål. I stedet for at skrive en masse separate svar til hver enkelt af jer, så tænkte jeg, at jeg ville skrive jer et indlæg. I fik desuden også muligheden for, at stille mig et par spørgsmål, via et opslag på Instagram. Det har flere af jer benyttet jer af, og tak for det. Jeg har valgt at dele det op i to indlæg af samme årsag. Jeg fik lige lidt flere spørgsmål end forventet, haha.

Var graviditeten planlagt?
Ja, så meget man nu kan planlægge en graviditet. Tro det eller lad være. Dette spørgsmål har vi faktisk fået alle tre gange nu. Vi er dog (igen igen igen) overraskede over, at jeg blev gravid i første forsøg. Vi er dog glade og lykkelige – ellers havde vi ikke droppet præventionen. Da jeg var yngre havde jeg en del blødningsforstyrrelser, og min cyklus var helt af helvedes til. Derfor havde vi ikke de store forventninger, da jeg i 2013 fik pillet min spiral ud, og vi begyndte det såkaldte “projekt baby” første gang. Det er dog nu hele tre gange sket i første forsøg – og så kan man da ikke være mere end taknemmelig.

Vidste du godt at du var gravid, da du på et tidspunkt skrev på bloggen, at du havde revurderet om du ønskede to eller tre børn?

Ja. Det vidste jeg godt. Jeg blev i en Q/A spurgt, om jeg ville have flere børn, og det var faktisk lidt pudsigt at besvare det spørgsmål – især fordi jeg jo vidste, at vi ventede os endnu et barn. Desværre kunne jeg kun skrive, at jeg gerne ville have flere, og ikke at jeg rent faktisk var gravid. På daværende tidspunkt var jeg kun få uger henne. Selvom jeg ikke stak jer (læsere, altså) en løgn, så ville jeg allerhelst have skrevet, at jeg allerede VAR gravid, men vi ville selvfølgelig gerne vente til efter nakkefoldsscanningen, ligesom mange andre kommende forældre.

Hvordan reagerede du og din mand?

Vi blev som sagt begge to meget glade og overraskede. Jeg blev egentlig nok ikke så voldsomt overrasket over, at testen ville vise to streger, da jeg umiddelbart havde en del symptomer inden “testdag”, og man må efterhånden sige at jeg er erfaren. Haha! 

Hvor langt er du henne?

Jeg er i skrivende stund i uge 14+2 – og jeg føler at tiden er gået enormt stærkt. Jeg har været til nakkefoldsscanning og ser meget frem til misdannelsesscanningen.

Hvordan tager din krop det, indtil videre?

Indtil videre tager min krop det helt fint. Jeg har selvfølgelig lidt af den obligatoriske graviditetskvalme, med dertilhørende opkastninger, men udover det kan jeg intet mærke endnu. Jeg har ingen gener – heller ikke fra mit bækken. Jeg kan være fysisk aktiv uden at kunne mærke det i skelettet, og jeg håber selvfølgelig det fortsætter. Jeg har imellem og under graviditeterne forsøgt at træne mit korpus så meget som muligt, for at holde min krop ved lige, og det håber (og tror) jeg har gjort en forskel.

Skal I have flere børn?

Godt spørgsmål. Det kan jeg ikke svare på med sikkerhed. Vi er begge to enige om, at efter tredje barn, vil vi satse på noget meget sikker prævention, da jeg umiddelbart bliver MEGET let gravid, og at et fjerde barn IKKE kommer på tale lige nu. Til gengæld vil jeg personligt ikke udelukke en efternøler, men for Daniels vedkommende, så er tre børn det perfekte antal. Jeg er så glad for at skulle være mor til tre, og vil helst have at eventuelle børn skal være ønsket af begge forældre, så derfor har jeg det fint med at sige stop efter tre børn. Jeg tror også min krop i sidste ende vil takke mig, selvom jeg ingen kroniske gener eller smerter har oplevet, udover den skade jeg fik efter fødslen i mit lår. Læs evt. mere om det her!

Tak for alle jeres spørgsmål – jeg skal nok skrive og udgive anden del hurtigst muligt.

og tak fordi I gad læse med!

 

   

4 kommentarer

 • Stina

  Hej Sisse. Ved ikke om du husker mig fra gymnasiet? Gik i x-klassen. Jeg spurgte dif ad på fb, hvordan I klarede jeg rent praktisk? Er bilen stor nok, hvad med børneværelser? Jeg har nemlig selv to drenge med 17 mdr mellem og vil SÅ gerne have en 3’er – manden er ikke med på den (endnu 😂) – af rent praktiske årsager. Men synes du det er en hindring k jeres forhold?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fenjadora

   Hej Stina,

   Selvfølgelig kan jeg huske dig 😀 Jeg har set dit spørgsmål, og faktisk skulle det med i næste indlæg, men jeg svarer gerne her. Rent praktisk bliver en ny bil nødvendig på sigt, da vi gerne vil have alle tre unger bagudvendt stadig. 😊 Mht værelser til børnene, bliver det ikke et foreløbigt problem, da de godt kan deles indtil videre. Om et par år (eller mere) håber vi dog på et huskøb – dog primært fordi vi ønsker vores eget. Lige pt lejer vi, men føler egentlig, at pladsen er fin 😊 Om hvorvidt det er en hindring i vores forhold, bliver et klart nej. Jeg føler absolut at vores parforhold er mindst lige så stærk, både inden og efter jeg blev gravid 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Smilla

  Jeg synes virkelig at du er så pisse sej og inspirerende! Det virker til at du hviler så meget i dig selv og generelt bare er utrolig afklaret, fattet og kanon stærk. Det er virkelig dejligt at kunne læse med hos dig, da du ofte sætter ord på ting, som jeg selv har følt (hvis det giver mening). Du får tit sat gang i mine tanker og det vil jeg egentlig gerne sige tak for! Og så vil jeg også ønske dig KÆMPE tillykke med graviditeten – hvor er det godt at 3 børn får lov at vokse op hos dig og din mand, hvor der er så meget kærlighed.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fenjadora

   Wow! Mange mange tak for din kommentar! Den er jeg godt nok glad for. 😄

   Jeg er næsten tom for ord. TAK for din lykønskning og tak for dine ord. Jeg er rigtig glad for at du vil læse med, og at du får noget ud af mine ord.

   Hav en fantastisk dag! 😄

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Årsagen til kvalmen, opkastningerne, madleden og dertilhørende manglende aktivitet