Graviditetsdagbog - uge 4-8

Graviditetsdagbog – uge 9-10

Dagbog fra de tidlige graviditetsuger

8+6: I morges da jeg vågnede opdagede jeg desværre, at jeg havde blødt lidt. Jeg har efterfølgende fået tiltagende smerter, og går nu nærmest bare og venter. Enten på at det stopper eller bliver værre. Jeg vågnede også i nat med kvalme, og havde det dårligt – mon der er en sammenhæng?

Jeg overvejede et kort øjeblik at ringe til vagtlægen, men de vil jo (desværre) ikke kunne gøre noget ved det, hvis det er en spontan abort. Hvis det ikke bliver værre, så må jeg jo vente til lægen har åben igen, efter påskeferien. Det er lang tids uvished. Pis. Jeg trøster mig dog med, at blødninger også kan være ufarlige, men selvfølgelig er jeg bekymret.

9+2: Jeg har blødt en lille smule igen her til morgen. Heldigvis havde min læge en akuttid her i dag. Da jeg kørte mod min doktor følte jeg mig lidt tom indeni. Selvom jeg både har haft ondt og har blødt, så følte jeg mig en smule besværlig. Det hader jeg.

Min læge var dog meget forstående, som altid. Hun undersøgte mig og trykkede mig på maven. Selvom min mave var (og stadig er) øm, så kunne hun ikke se en massiv blødning – heldigvis! Alt så umiddelbart normalt ud. Efterfølgende henviste hun mig dog akut til scanning, for at undersøge fostret og sikre at jeg ikke blødte inde livmoderen. Jeg blev sendt afsted med beskeden om, at der eventuelt kunne være lidt ventetid, men at jeg ville komme til hurtigst muligt. Heldigvis havde en gynækolog tid til en scanning her i byen, så jeg ikke behøvede at køre 40 minutter hver vej.

Jeg nåede dog dårligt at sætte mig ned hos gynækologen, før jeg blev kaldt ind. Hende der scannede mig var bare så sød og rar. Hun spurgte ind til mit “forløb” og scannede mig efterfølgende. “Se – et fint hjerte der banker!”

Jeg blev virkelig lettet, glad og overrasket. Den lille vingummibamse-lignende-baby dansede rundt på skærmen, og var fuld af liv. Der var ingen spor efter blødningen og alle mine cyster var væk. Gad vide om de så var skyld i mine mange smerter om ikke andet? Jeg nævnte muligheden tidligere for min læge, og hun mente at bristede cyster sagtens vil kunne give smerter.

Lige nu er jeg bare så glad for, at blødningen ikke var grundet en spontan abort eller missed abortion (hvor fostret er gået til grunde, uden kroppen udstøder det).

9+6: Jeg har ikke blødt siden jeg blev scannet sidst. Til gengæld har jeg igen i dag haft smerter. Jeg håber det er min mave der driller. Det er lidt stressende at få ondt på den måde. Jeg bekymrer mig mere grundet blødningerne tidligere. Jeg gør mit bedste for at tage den med ro, men jeg er helt sikkert blevet en smule mere nervøs! Jeg har ikke før blødt i en graviditet. Jeg ved godt at ingen graviditeter er ens, men man kan ikke lade være med at sammenligne, tror jeg. Det bliver godt at få nakkefoldsscanningen overstået, og få set min til den tid meget store vingummibamse igen.

Min babybule er stadig ikke-eksisterende, men det gør egentlig ikke noget – jeg nyder stadig at være fuld mobil, haha!

Tak fordi I gad læse med.

image

Min lille bitte vingummibamse fra scanningen uge 9+2.

Læs eventuel min graviditetsdagbog fra uge 4-8 lige her.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Graviditetsdagbog - uge 4-8