Blodprøver og tilvækstscanning

Tilvækstscanning, igangsættelse og graviditetsbilleder

Tilvækstscanning i uge 32+2, igangsættelse, om at være “en god model” samt billeder af Oscar og den gravide mave.

11713419_10152827574991626_297787130_n

Som nævnt i blogindlægget fra i går, skulle jeg i dag til tilvækstscanning på sygehuset, hos den fødselslæge der følger mig i graviditeten. Årsagen til denne scanning er grundet jeg får blodfortyndende medicin, og derudover at min moderkage lå ret tæt på min fødselskanal, her sidst jeg blev scannet. Derfor blev både placeringen af moderkagen vurderet, mængden af fostervand tjekket samt lillesøsters vægt blev udregnet.

Overlægen der følger mig, og derfor står for tilvækstscanningerne og mit fødselsforløb, er ENORMT sød og kompetent. Hun fulgte mig også under sidste graviditet og var desuden med under Oscars fødsel. Jeg tror aldrig nogensinde jeg glemmer hendes milde og sympatiske ansigtsudtryk, da Oscars fødsel blev akut, og alting skulle gå ret stærkt. Hun gav mig en form for tryghed selvom situationen dengang var ret alvorlig. I dag havde hun en mindst lige så sød lidt yngre læge med, der lige umiddelbart var i et uddannelsesforløb af en art, og derfor var med for at lære. Jeg er altid åben og imødekommende, når det kommer til eventuelle studerende og andet sundhedsprofessionelt personale under oplæring – så længe der er en erfaren kollega med som backup, selvfølgelig. Jeg kan TYDELIGT huske vigtigheden i selv at få lov til at “få fingrene i fadet” og lære på egen hånd.

Den lidt yngre læge startede med at skønne (med håndkraft) hvordan lillesøster lå – især hvor hovedet var placeret. Heldigvis var vi enige om, at hun havde hovedet godt nede i bækkenet, og dette blev også bekræftet under selve scanningen. Der var heldigvis en passende mængde fostervand, hjertet slog hastigt derudaf og alt så iøvrigt fint ud. I følge fødselslægens målinger vejer hun ca. 2018 gram og følger kurven perfekt. Ydermere lå moderkagen IKKE foran fødselskanalen, hvilket betyder jeg (heldigvis) må og skal føde vaginalt.

Efter fødselslægen var færdig med scanningen, fik den yngre læge lov til at overtage scanneren og for at kigge lidt nærmere på lillesøster. Jeg fik af vide at jeg var en god model og de derfor gerne ville scanne lidt videre. Jeg sagde at det skulle de endelig gøre, og at jeg var glad for at hun (lillesøster), om ikke andet var en god model. Til min store overraskelse, så var det ikke lillesøster der blev omtalt som en god model, men derimod mig. Jeg var åbenbart en god model, eftersom der ikke var så meget af mig, var det let at udføre scanningen. Jo mindre polstring man har på maven, jo lettere er det at ultralydsscanne babyen, åbenbart. Det giver selvfølgelig god mening. Uden at forhåbentlig fornærme nogen, undskyld på forhånd, så blev jeg dæleme glad for den kommentar. Efter to graviditeter MEGET tæt på hinanden, så er selvtilliden og udseendet måske ikke ligefrem hvad det har været, ærligt talt. Så sådanne kommentarer falder sgu på et tørt sted. Hun lagde iøvrigt ud med at sige jeg så godt ud, og ligeledes så ud til at have det godt. Det tror jeg sgu jeg kan leve længe på. Det er utroligt hvad sådan en kommentar kan gøre – især fra en læge, der bestemt ikke får noget ud af at smigre unødvendigt.

11717228_10152827572201626_881924039_n

Det var en god oplevelse i dag hos min fødselslæge, og jeg er som sædvanligt mere end taknemmelig for at lille E’ trives. Jeg skal til endnu en samtale og eventuel tilvækstscanning om nogle uger, og der skal vi nok snakke nærmere om igangsættelse. Min fødsel bliver igangsat tæt på min terminsdato, hvis fødslen altså ikke starter spontant inden da, hvilket jeg iøvrigt inderligt håber den gør.

Jeg fik et kæmpe sug i maven under dagens scanning, og nej det var ikke fordi de trykkede luften ud af sækken på mig med deres ultralydsscanner, men tværtimod fordi det hele blev så virkeligt igen, da jeg lå det lille menneske møffe rundt på skærmen. Tænk at vi snart skal være forældre igen. Det er dæleme vildt. Der er jo maksimalt 8 uger til hendes ankomst? S… Måske jeg snart skulle vaske lidt tøj? I morgen eventuelt. Eller om nogle uger. Senest i uge 37+0!

11715900_10152827572161626_935314081_n

Billederne er fra tidligere i dag (graviditetsuge 32+2) og er taget af min mand Daniel.

Tak fordi I læste med.

11420030_10152770207371626_25602320_n

Følg Fenjadora.dk på Bloglovin’  og på Facebook!

   

1 kommentar

  • Mette (Mettealm)

    Det bliver bare SÅ spændende, og jeg tror at vi er mange som venter spændt på at se lille E 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blodprøver og tilvækstscanning